На Волині у приміщенні ТЦК у чоловіка стався напад епілепсії

0
На Волині у приміщенні ТЦК у чоловіка стався напад епілепсії
Лучанка Тетяна приїхала під обласний територіальний центр комплектування до Луцька, бо там вже двоє діб знаходиться її чоловік. Жінка розповідає – чоловік вийшов того вечора до магазину, а коли повертався – то не дійшов до під’їзду буквально двох метрів.

Про це йдеться у сюжеті каналу Аверс.

Згодом стало відомо, що у чоловіка пані Тетяни стався епілептичний напад в приміщенні ТЦК.

«Під'їхала машина, не представились, просто сказали «проїдьте з нами». Привезли в ТЦК. Якби він сам не сів, то б його би заставили, того що їх там було три чоловіки. Він хотів рапорти писати, рапорти в нього не приймають, ну взагалі не реагують на його особисті прохання», - каже дружина Тетяна.

Дружина каже, зв'язок з чоловіком має, він навіть надіслав їй фото умов, зокрема, вбиральні, куди вони ходять. Проте, зауважує Тетяна, його з приміщення обласного ТЦК не випускають, а примушують вже проходити ВЛК, до якої, каже співрозмовниця, ані в неї, ані в її чоловіка довіри немає.

«На даний момент в мене чоловік має проблеми з зором - в нього одне око взагалі не бачить, в нього штучний кришталик стоїть. В нього відшарування сітківки, йому робили операцію у Львові. А друге око в нього слабо бачить, на це ніхто не звертає уваги», - стверджує лучанка.

Під ТЦК приїхала і їх адвокатка. З її слів, через те, що її клієнта не випускають за межі приміщення ТЦК, йому таким чином не дають можливості зібрати і надати на ВЛК усі документи, які підтверджуватимуть його діагнози та інвалідність.

«Взагалі там утримують, не дають йому право навіть подати заяви відповідно і на отримання штрафу чи на отримання на ВЛК, наприклад, по документах, тобто, що він прийшов на повістку і пройшов це ВЛК так як воно повинно бути пройдене. Такі дії ми розцінюємо навіть як викрадення осіб можна розцінювати тому що власне приходити і забирати отак людей, закидати в бусик. Він добровільно сів, щоб його просто не скручували, розумієте, бо всім відомо, як воно відбувається», - каже адвокатка Ганна Савчук.

Тут стоїть й інша мешканку обласного центру. Каже, два дні тому пропав її син. Батьки знайшли його в ТЦК, куди, як він згодом розповів матері, його привезли нібито для проходження ВЛК. Хоча відповідної повістки на це він не мав, запевняє жінка.

«Стояв біля машини виходив і під'їхала до нього машина з незнайомими номерами, не представилися і зразу його запихнули в бус і повезли в невідомому напрямку і тут виявилося, що він в ТЦК і він там не підписував, ВЛК не проходив. Його вже тримають оце двоє суток», - запевняє матір лучанина Лариса.

Поки журналісти розмовляли з родичами чоловіків, почули, що у чоловіка пани Тетяни стався епілептичний напад. До нього приїхала швидка, але випускати її з території не поспішали.

Адвокатка чоловіка намагалася потрапити, туди де знаходиться її клієнт, але її не впустили.

Журналістам обіцяли, що до них вийде представник ТЦК і пояснить ситуацію, але так ніхто й не вийшов. Згодом карету швидкої таки з території випустили, по дорозі до лікувального закладу родичі дізналися, що швидка сюди на території ТЦК до цього чоловіка вже приїжджала вчора.

Своєю чергою, як стало відомо, чоловіки, які перебували в приміщенні ТЦК, звернулись до уповноваженого Верховної Ради з людини. Як повідомила представниця уповноваженого на Волині Юлія Спас, коли від цих чоловіків або їх рідних надійдуть відповідні заяви, вони зможуть здійснити моніторинговий візит до ТЦК.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні