Що буде з українцями, які не пройшли ВЛК

2
Що буде з українцями, які не пройшли ВЛК
Міністерство оборони України роз’яснило наслідки для військовозобов’язаних, які не пройшли військово-лікарську комісію (ВЛК). Згідно з українським законодавством, до 16 липня 2024 року всі військовозобов’язані громадяни мали не лише стати на військовий облік або оновити свої дані, але й пройти ВЛК.

Про це повідомляють Новини.LIVE.

Полковник Марко Андрусяк на офіційному YouTube-каналі Міноборони підкреслив важливість проходження медкомісії, прирівнявши її до оновлення військово-облікових даних. ВЛК визначає придатність особи до військової служби, що дозволяє державі оцінити реальний мобілізаційний ресурс та готовність країни до захисту.

За словами Андрусяка, ігнорування проходження медогляду, як і неоновлення військово-облікових даних, тягне за собою адміністративну відповідальність. Важливо зазначити, що ці порушення розглядаються окремо. Таким чином, навіть якщо військовозобов’язаний оновив свої дані, але не з’явився на медогляд, він все одно може бути оштрафований.

Розмір штрафу для фізичних осіб становить від 17 000 до 25 500 гривень. Для посадових та юридичних осіб санкції суворіші – від 34 000 до 59 000 гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-19

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"до 16 липня 2024 року всі військовозобов’язані громадяни мали не лише стати на військовий облік або оновити свої дані, але й пройти ВЛК" - де таке було написано??? Оновити далі в резерв+ була вимога,про ВЛК не говорилось
Відповісти
Друже, дурять народ по чорному
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні