Місто на заході України може залишитись без води та каналізації: у чому причина

0
Місто на заході України може залишитись без води та каналізації: у чому причина
Місто Калуш, де живе понад 66 тисяч людей, стало заручником ситуації довкола Карпатнафтохіму і може залишитись без водопостання та каналізування, не виключено, що у дворах багатоповерхівок доведеться ставити біотуалети.

Про це міський голова Калуша Андрій Найда заявив в інтерв’ю виданню ПІК.

"Так історично склалося, що коли будувалося місто Калуш, паралельно будували й велику промисловість. Місто прив’язали під величезні промислові очисні, які мають не тільки фекальні каналізації, а й мінеральні, органічні, кислотно-лужні каналізації тощо. І стоки з міста йдуть фактично в одному технічному процесі з промисловими. Тобто, не можна окремо розмежувати стоки міста та промисловості. Вони всі з’єднуються. І якщо будуть зупинені очисні споруди, тоді зупиниться вся промисловість, і, фактично, буде зупинене й водопостачання в місті. Ми не зможемо подавати воду, якщо не забезпечимо її очищення", – заявив він.

За словами мера Калуша, якщо підприємство Карпатнафтохім, яке не має чим платити за електроенергію, відключать від електропостачання, то очисні споруди також зупиняться.

"Ми навіть розглядали варіант встановлення біотуалетів. Але це шалені видатки – близько 1 мільйона гривень на добу, а щомісяця – 30 мільйонів тільки на обслуговування біотуалетів", – каже Анрій Найда.

Окрім боргів за електроенергію, Карпатнафтохім має також заборгованість з зарплати перед працівниками.

"2 серпня депутати проголосували за спрямування для Карпатнафтохім орієнтовно 2 мільйонів гривень. Але з тією умовою, що ці кошти підуть саме на зарплатню працівникам очисних споруд. Чітко, за переліком, щоб кожен працівник міг отримати хоча б по 30 тисяч. Оскільки нам необхідно, щоб очисні працювали. Інакше – колапс надмасштабний для всіх", – каже Андрій Найда.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні