«Її мають всі в ліжку по черзі»: український волонтер образив жінок в ЗСУ

0
«Її мають всі в ліжку по черзі»: український волонтер образив жінок в ЗСУ
Капелан, волонтер і "молодіжний пастор" Марк Сергеєв образив жінок у ЗСУ, викликавши гнів українських парамедикинь.

Під час інтерв'ю проєкту Metanoia Сергеєв розповів історію нібито про парамедикиню піхотного підрозділу ССО, яку побратими "мають всі в постєлі по черзі", пише УНІАН.

Спершу Сергеєв, який називає себе капеланом, зазначив, що зараз у ЗСУ на різних посадах служить майже 77 тисяч жінок, "з них десь 20 тисяч – прямо на нулі".

"Уяви просто дівчину, 24 роки, модельної зовнішності, вона медик, вона в роті піхоти пацанів з ССО, які заряджені, качки. Ну, типу, вони її мають всі в ліжку по черзі. Це просто треш, що відбувається. Ну, ось так вони живуть. А потім раз, завагітніла і тайм-аут дала. Я до чого, а капеланів-дівчат, дорослих, адекватних матерів, їх там троє на всю країну. У нас немає штабних капеланів-дівчат", – заявив він.

Як відреагували парамедикині
Після хвилі обурення цей уривок подкасту видалили, залишивши лише частину про жінок-капеланок і насилля в полоні. Втім, заяви Сергеєва обурили парамедикинь, які перебувають на фронті.

"Ніякий цивільний чорт не має права відкривати своє їб*льце на жінок у війську, на жінок, які знаходяться в структурах ССО, в піхотній роті ССО. Це ставлення до жінок, при тому, що я жінка і сама маю іноді певне ставлення сексистське до жінок у війську, воно просто вже закумарило. Іди на фронт і показуй, як треба, іди на фронт і займи місця цих жінок, які, на твою думку, там чимось непорядним займаються", – заявила керівниця медичної служби "УЛЬФ" Аліна Михайлова.

Крім того, обурливі заяви Сергеєва прокоментувала також звільнена з російського полону бойова медикиня Катерина "Пташка" Поліщук. Вона назвала капелана "цивільним лайном" та "запросила" приєднатись до ЗСУ.

"Хлопчику, чекаємо публічного вибачення і твоєї участі в бойових діях. І всі мої друзі, всі кого врятували я та інші дівчата на фронті залюбки "відмають" в постелі тебе. Цивільне лайно, що відкриває рота в сторону жінок, які замість нього взяли до рук зброю. Дуже зручно назватись капеланом і дозволяти собі такі вислови. Бог може і простить, а от ми – ні", – написала вона.

"Госпітальєрка" Софія Янчевська також прокоментувала заяви Сергеєва. Вона зазначила, що "молодіжний пастор" "має відповідати за свої слова в сторону жінок, що зараз замість нього єб*шать на фронті".

Реакція Сергеєва
Після хвилі суспільного обурення Сергєєв опублікував вибачення. Він заявив, що історія, про яку він розповів, стосувалася нібито дівчини, яка вже не служить. Водночас Сергеєв переконує, що вона була правдивою.

"Я говорю це на публічну тему, але моя ціль була торкнутися пасторів, людей, церков. Що насправді відбувається війна – вона жорстока, нищить долі людей. Як капелан намагався пояснити християнам перш за все, що треба робити, що нам треба молитися, допомагати", – заявив він.

Автор подкасту Ярослав Босак також вибачився. Однак, він наголосив, що уривок був вирваний з цілого контексту, але у жодному разі ніхто не хотів дискредитувати жінок в ЗСУ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні