7 серпня - Марини Пимени: що сьогодні не можна робити

0
7 серпня - Марини Пимени: що сьогодні не можна робити
7 серпня за новим церковним календарем православні віряни згадують преподобних Пимена Багатохворобливого, Печерського і Пимена, ігумена, пісника Печерського. У народному календарі день прозвали Марини - Пимени.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 7 серпня
- туман розсіявся разом зі сходом сонця - буде гарна погода;
- світанок червоний і хмари на горизонті вишикувалися в одну лінію - до дощу;
- павуків не видно - погода зіпсується;
- лелеки готуються відлітати - до ранньої зими.

У народному календарі 7 серпня - свято Марини - Пимени. Прозвали його так тому, що цього дня також звершується пам'ять мученика Марина Кесарійського. Народне свято 7 серпня відоме під назвами Маринин день, Анна Літня, Анна Зимовказівниця, Холодниця. Вважається, що з цього дня йде літо.

Що не можна робити 7 серпня
7 серпня, як і в інший день, церква виступає проти лихослів'я, лайки, пліток, злості та заздрості, жадібності, помсти, відчаю. Забороняється відмовляти в допомозі тому, хто просить.

Народні прикмети забороняють чіпати лелек і тим паче шкодити їм - у дім прийдуть хвороби та біди.

Триває Успенський піст - до свята Успіння Богородиці 15 серпня. Тим, хто дотримується посту, в цей час не можна їсти продукти тваринного походження.

Що можна робити 7 серпня
До святого Пимена Багатоболезненного звертаються з молитвами про зцілення від недуг.

Вважається, що цього дня потрібно обов'язково допомогти хворим, бідним, знедоленим, подати милостиню, зробити внесок на благодійність - усі добрі справи принесуть добробут у сім'ю.

7 серпня традиційно закінчують збір малини й обов'язково печуть малиновий пиріг. Також за старих часів цього дня особливо шанували лелек - як покровителів сім'ї та дому.

7 серпня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Олександр, Олексій, Афанасій, Василь, Дмитро, Іван, Михайло, Петро.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні