Українців попереджають про можливий сильний землетрус

0
Українців попереджають про можливий сильний землетрус
Найближчими роками в Україні очікують землетрус магнитудою 7-7,5 бала за шкалою Ріхтера, який має статися в сейсмоактивній зоні Вранча.

Про це розповів сейсмолог НАН Олександр Кендзера у коментарі 24 Каналу.

Сейсмолог зазначив, що наслідки землетрусів в Україні добре вивчені. Зокрема відомо, що ризик сильного землетрусу відрізняється для різних регіонів країни. Найсильніших землетрусів можна очікувати лише на південному заході Одеської області.

Олександр Кендзера зауважив, що для мінімізації наслідків можливого землетрусу усі будівлі мають відповідати нормам сейсмобезпеки.

"Загроза сейсмічної небезпеки на території України існує, але вона не рівномірно розподілена. Сильні землетруси останнім часом відбуваються дуже рідко", – пояснив експерт.

Він також наголосив, що прогнозування землетрусів є дуже складним математичним обчисленням. До того ж вчені досі не знайшли спосіб, за допомогою якого можна було б заздалегідь визначити час та силу можливого стихійного лиха.

"Найпотужніші землетруси відбуваються в зоні Вранча, але ближче до території України вони не несуть значної небезпеки. Спрогнозувати їх також неможливо, адже може виникнути один сильний або сотні слабких землетрусів", – пояснив Кендзера.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні