Скільки українських військовополонених закатували росіяни

0
Скільки українських військовополонених закатували росіяни
Окупаційна армія Росії катує українських військовополонених від самих перших допитів. Що більше - практика тортур у російському полоні є "широко поширеною і систематичною".

Про це заявила керівниця Моніторингової місії ООН (ООН) з прав людини в Україні Даніель Белл в інтерв'ю нідерландському телеканалу NOS.

За її словами, РФ закатувала 95% українських військовополонених у своїх в'язницях. Бійці ЗСУ "зазнають тортур під час першого допиту".

"Їх б’ють металевими палицями та палками, жорстко б'ють струмом. Їх роздягають. Це жахливо. Це найгірше, що я бачила за 20 років моєї кар’єри, відвідуючи полонених від імені ООН. Тортури є широко поширеними та структурними. 95% українських військовополонених зазнали тортур, і це є воєнним злочином", - заявила вона.

Слід зауважити, що тортури порушують статтю 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. Окрім того, заступник командира української бригади розповів, що влада РФ у СІЗО Ростовської області катувала та "по-звірячому" вбила українського військовополоненого, який з ним служив.

"Заяви Белла та попередні звіти моніторингової місії про порушення Росією прав українських військовополонених узгоджуються з давніми оцінками ISW про систематичні порушення Росією міжнародних прав людини та гуманітарного права в окупованій Україні та щодо українських військовополонених", - йдеться у звіті Інституту вивчення війни.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні