Офіцер ЗСУ розповів, як вплинуть на фронт події у Курській області

0
Офіцер ЗСУ розповів, як вплинуть на фронт події у Курській області
Ворог наростив спроби прорвати оборону ЗСУ на Покровському та Курахівському напрямках останніми днями.

Про це сказав офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький, коментуючи ситуацію на ділянці фронту, яку контролює бригада та те, як вплинули на обстановку події в Курській області РФ, пише Уніан.

Цехоцький зауважив, що на напрямку гаряче вже давно, оскільки концентрація ворога, його сил та засобів тут дуже велика з квітня. Офіцер нагадав, що Покровськ, куди намагаються прорватись окупанти, – це логістична розв’язка. Однак за цей період ворог практично не має успіху на напрямку.

"На тлі оцих нинішніх подій в Курській "народній республіці" у ворога активізувалась якась хвороба. Росіяни максимально все що в них є в наявності почали використовувати на полі бою, в дуже великих кількостях. Тому ситуацію характеризуємо як дуже напружену. Але при цьому вона все ж таки контрольована командування Збройних сил України", - сказав Цеховський.

Ворог збільшив зараз і кількість обстрілів позицій Сил оборони, кількість скидів з БПЛА. У протидії цьому, як зазначив офіцер, дуже допомагають нашим оборонцям засоби РЕБ та дрони. Зокрема вчора було деактивовано близько різного типу безпілотників ворога, а це означає, що було врятовано декілька сотень наших людей, підкреслив Цехоцький.

"Стосовно ділянки, де безпосередньо наша бригада тримає оборону скажу, що ворог 100% не має успіху. Ми як кошка з мишкою з ними граємось. Вчора була спроба піхотного штурму, мало не психічної атаки – через поле напряму пішли росіяни, як Чапаєв… У нас через це вечерю перенесли на пізніше, тому що всі задіяні були, бо треба ж кожного вислідкувати, "відправити білет", "оформити місце" і так далі", - сказав Цехоцький.

На його думку, зараз російський диктатор Володимир Путін не знає, що робити, тому ця паніка і розлад у діях ворога.

"При цьому ці війська, що стоять на нашому напрямку – на Покровському, Курахівському – вони небезпечні, озброєні, у них багато завчасно завезеного БК. І треба розуміти, що вони як загнена криса, якій втрачати нема чого. А цьому треба завжди приділяти більше уваги. Тому наше командування зараз робить все, щоб ініціативу з їхніх рук вибити", - сказав Цехоцький.

За його даними, південніше на фронті ситуація легше.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні