На заході України місцеві мешканці перекрили дорогу через вимкнення світла

0
На заході України місцеві мешканці перекрили дорогу через вимкнення світла
Вчора, 13 серпня, на Львівщині близько 500 жителів міста Комарно були без світла через борг мешканців у 800 тис. грн перед комунальним підприємством "Комарно-сервіс" Комарнівської міськради.

Про це пише Еспресо Захід.

Через вимкнення в обідню пору електроенергії, люди перекривали дорогу на вул. Городоцькій при в’їзді у місто. Однак, як стало відомо, близько 22:30 їм увімкнули світло і люди розійшлися по домівках.

Раніше журналістка Еспресо Катерина Олійник з місця подій розповіла, що мешканці блокували дорогу Т14-25. Вони пропускали десять вантажівок на годину. Легкові автівки та автобуси пропускали без черги.

Депутат Комарницької міської ради Роман Юрга сказав, що мешканці мають борг у нібито 800 тис. грн.

"Але це не борг одного й не двох місяців. Приблизно десь на 100-120 тис. грн люди споживають світло на місяць. Тобто треба було 5-6 місяців не платити. Ці люди платять, так, є якісь заборгованості, десь 5-10 квартир, але це максимум. Тому не може бути 800 тис. грн", - сказав депутат.

Роман Юрга вважає, що ситуація, яка склалася – це "спеціально зроблена провокація".

"У нас виникла така ситуація у червні, коли за вказівкою міського голови директор комунального підприємства "Комарно сервіс" написав заяву, що він хоче розірвати догорів з обленерго. Я звернувся, була перевірка і Львівобленерго зрозуміло, що то багатоквартирні будинки. Тому я вважаю, що міський голова знайшов такий варварський спосіб, щоб приїхали й самі виключили. Вони не повідомили нас. Тому люди й вийшли на дорогу через цю несправедливість", - відзначив депутат Комарницької міської ради.

Також він додав, що у четвер має відбутися суд по цій справі.

"Ми хочемо, щоб нас передали на прямі відносини до обленерго. Але там один нюанс – треба зробити квартирний розподіл", - зауважив Роман Юрга.

Леся Юрга, мешканка Комарного, розповіла, що мова йде про 170 квартир – це п’ять багатоквартирних будинків, де мешкає близько 500 людей.

"Заборгованість "Комарно-сервіс" накопичувалася роками. Вони не подавали в суд на боржників, але всю цю заборгованість хочуть розділити на всіх, хто справно сплачував. Ми всі відстоюємо свої права. Ми справно сплачуємо за світло і тому ми повинні отримувати ці послуги. Я вважаю, що це відповідальність міської влади, бо вони не займалися цим", - сказала жінка.

Вона додала, що 7 лютого була схожа ситуація, мешканцям сказали, що відключать світло. Однак ті прийшли на сесію і домоглися, щоб депутати виділили цільові кошти – 1,2 млн грн на погашення боргу на той момент.

"Але упродовж цього період від лютого до зараз, ці кошти частково погасили борг, а решта грошей пішли на інші потреби, таку зміну підтримали депутати", - відзначила Леся Юрга.

До цього депутатка Львівської обласної ради Катерина Кеньо, яка є мешканкою міста Комарно, розповіла "Еспресо.Захід", що "люди стали заручниками ситуації".

"З першої години люди перекрили рух, бо їм вимкнули світло в багатоповерхівках, нібито за борги, але вони не мають прямої угоди з Львівобленерго. Вони мають угоди з комунальним підприємством, яке підпорядковане міській владі. Люди стали заручниками тої ситуації", - сказала Катерина Кеньо.

Вона також відзначила, що на місці була присутня поліція, однак з міської влади ніхто так і не прийшов.

"Люди сподіваються, що їм якось ту ситуацію вирішать і в них з’явиться світло", - додала депутатка Львівської обласної ради.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні