На заході України від гострої інфекційної хвороби померло двоє людей

0
На заході України від гострої інфекційної хвороби померло двоє людей
На Хмельниччині збільшується кількість хворих на лептоспіроз. У липні від цієї недуги померли дві людини молодого віку.

Про це пише Суспільне.

Кількість хворих на лептоспіроз зростає
Як розповіла медичний директор лікарні Нінель Марцонь, в порівнянні з минулим роком кількість хворих на лептоспіроз збільшилась. У 2023 році в Хмельницькій інфекційній лікарні пролікувались 14 пацієнтів. Від початку цього року в медзакладі перебувало на лікуванні 8 хворих на лептоспіроз.

"Один раз на 4-5 років ми спостерігаємо невелике зростання кількості хворих. Був певний зріст захворюваності у 2022 році, коли більшість ховались в укриттях, підвалах. Зараз багато людей купається у водоймах, ловлять рибу, п'ють воду з криниці. Збудником хвороби є бактерія, яку переносять миші та щурі, і вона може потрапляти в організм через неушкоджену шкіру", – зазначила Марцонь.

У липні померло двоє людей
За словами медикині, до інфекційної лікарні хворі на лептоспіроз потрапляють регулярно.

"Це люди молодого віку – до 40 років. У липні від цієї хвороби померли дві людини. Наразі у нашому медичному закладі перебуває четверо пацієнтів. Наймолодшому – 17 років. Комусь вже стало краще. Проте двоє хворих наразі в реанімаційному відділенні", – повідомила медичний директор.

Симптоми лептоспірозу
Нінель Марцонь також додала, що хворі поступають у стаціонар у важкій формі, з сильними болями у ногах.

"Симптоми лептоспірозу – це висока температура, біль у всіх м'язах. Хвороба може призвести до ураження нирок, печінки, серцево-судинної та нервової систем, тому зволікати з лікування не варто", – наголосила вона.

Щоб не захворіти на лептоспіроз, потрібно кип'ятити воду з криниці, добре мити продукти, які зберігались у підвальних приміщеннях, не купатись в незнайомих або застійних водоймах, радить медичний директор інфекційної лікарні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні