На заході України спалахнула африканська чума свиней

0
На заході України спалахнула африканська чума свиней
На території Коломийського району Івано-Франківської області виявили збудник африканської чуми свиней та склали план, що робити.

Про це повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Івано - Франківській області.

У лісових смугах на території Коломийської та Коршівської громад, що розташовані на території Коломийського району Івано-Франківської області регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби виявила збудник африканської чуми свиней. Захворювання встановили за підсумками патологічного матеріалу, відібраного від двох загиблих свиней.

Щоби локалізувати та ліквідувати спалах АЧС, на Прикарпатті склали відповідний план, визначивши межі епізоотичного осередку (території) – трьохкілометрову зону вказаних інфікованих територій, зони захисту та нагляду.

У Держпродспоживслужбі також наголосили, що людина, яка виявила нетипові зміни у поведінці своєї тварини, симптоми захворювання чи її смерть, має негайно повідомити про це до найближчої державної ветеринарної установи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні