У лісі на заході України чоловік знайшов рідкісні гриби

0
У лісі на заході України чоловік знайшов рідкісні гриби
На Рівненщині вже з серпня грибники розпочали сезон "тихого полювання" та активно їздять до лісів. Втім, традиційними боровиками, лисичками та красноголовцями не обходиться.

Так, біля села Лісопіль Віталій Єленець знайшов рядок рідкісних фіолетових грибів, пише Рівне Медіа.

Як зазначає Вікіпедія, це Павутинник фіолетовий - рідкісний їстівний гриб, що зростає невеликими групами, однак частіше поодинці. Цей гриб плодоносить лише при суворо певних умовах. Павутинник фіолетовий має симбіотичний зв'язок з листяними і хвойними породами дерев: сосною, березою, ялиною, буком, дубом. Тому його можна зустріти у всіх типах лісів, де вони ростуть, хоча гриб цей рідкісний. Також можна знайти в сирих березняках і масивах з присутністю граба. Плодоносить павутинник фіолетовий з серпня по жовтень.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні