На фронті загинув 19-річний Герой з Волині, який повернувся з-за кордону

0
На фронті загинув 19-річний Герой з Волині, який повернувся з-за кордону
Два роки тому, під час виконання бойового завдання з оборони України від російської агресії біля населеного пункту Олександрівка Херсонської області, важке смертельне поранення отримав уродженець села Козин Рожищенської громади, захисник Максим Артурович Сімдянов.

Спогадами про Героя поділилися на сайті Рожищенської міськради, пише ВСН.

З початком АТО у 19 років Максим Сімдянов вперше став на захист рідної землі, уклавши контракт зі Збройними силами України. По закінченні контракту мав досвід миротворчої місії у Конго.

Останніми роками Максим Сімдянов працював на будівництві у Німеччині. Незадовго до повномасштабного вторгнення на декілька місяців чоловік приїхав до мами у Київ. А 24 лютого пішов воювати добровольцем. Знову став у стрій рідної одеської 28-ої окремої механізо́ваної брига́ди імені Лицарів Зимового Походу.

Навідник механізованого батальйону, старший солдат Максим Сімдянов 26 серпня 2022 року назавжди повернувся у рідне село Козин Рожищенської громади, де знайшов останній спочинок на сільському цвинтарі.

Президент України Володимир Зеленський «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» відзначив загиблого уродженця Рожищенської громади, старшого солдата Максима Артуровича Сімдянова орденом «За мужність» ІІІ ступеня (указ № 10/2023 від 9 січня 2023 року).

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні