Чому через спеку в Україні вимикають світло

1
Чому через спеку в Україні вимикають світло
Аномальна спека суттєво впливає на рішення щодо запровадження графіків відключення світла в Україні під час війни. На це впливає відсутність т. зв. "подушки безпеки" у вигляді різних станцій, які у ході воєнних дій піддались масованим атакам РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу ДТЕК.

Як зазначають у повідомленні, у часи аномальної спеки до повномасштабної війни під час підвищення температури в Україні працювало багато електростанцій, які могли функціонально замінювати одна одну та покривати споживацькі потреби на час ремонту.

Нині ж, в умовах повномасштабної війни Росії проти України, такий сценарій більше нереальний через постійні ворожі обстріли енергооб'єктів. Російські війська знищили та пошкодили 50% гідроелектростанцій та 90% теплових електростанцій.

Під час спеки інтенсивно працюють системи охолодження у домівках і на виробництвах. Через це споживання зростає. Втім у розв'язанні даного питання допомагають сонячні електростанції, які є найбільш продуктивними.

"З настанням холодів треба опалювати будинки. Споживання електроенергії зростає. Скорочується, світловий день, і люди починають вмикати більше світла. Це також збільшує навантаження. Висновок простий - погода дуже сильно впливає на роботу енергосистеми", - зауважують в ДТЕК.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну нарешті почали пояснювати людям, що відключення світла — це не тільки проблеми з обладнанням, але й вплив спеки. У мене, наприклад, вся косметика у ванній постійно перегрівається, і це дратує. Добре, що італійська косметика Nashi Argan https://www.volyn24.com/news/221623-chomu-cherez-speku-v-ukraini-vymykayut-svitlo не втрачає своїх властивостей, навіть коли на вулиці +35. Хоч це радує в таку погоду!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні