Стало відомо, чи готується рф до нового масованого удару по Україні

0
Стало відомо, чи готується рф до нового масованого удару по Україні
Останніми днями частіше, ніж зазвичай, фіксується активність бортів стратегічної авіації РФ. Не виключено, що окупанти готуються до масованої атаки по України, проте зараз вони проводять тренування пілотів на літаках Ту-95 та Ту-160.

Про це заявив експерт з авіації Костянтин Криволап, пише УНІАН.

"Важко сказати, чи є ознаки такі повні, але те що там щось таке робиться і те, що вони до чогось готуються – це майже зрозуміло. Перше, що потрібно відзначити з точки зору саме атак за допомогою Ту-95 ракетами Х-101, це те що вони там намагалися ввести в експлуатацію для цих задач 20 Ту-95, але це у них не дуже добре виходить", – пояснив він у коментарі "РБК-Україна".

Експерт зауважив, що в Росії все ще є 13-14 літаків, які можуть виконувати ці функції. Ці борти "постійно блукають" між аеродромом "Оленья" (Мурманська область РФ, – ред.) та "Енгельс" (Саратовська область РФ, – ред.).

"На "Енгельсі" вони якісь регламенти роблять, тому що за кількістю цих перельотів вони вже повинні стояти повністю споряджені ракетами Х-101 і готовими до виконування своїх функцій. Замість цього вони літають, тренуються, роблять хибні пуски, якісь фальшиві цілі запускають. І з'явився додатковий Ту-160", – продовжив він.

Експерт зауважив, що це є свідченням того, що в РФ не вистачає носіїв для ракет Х-101 та екіпажу, і росіяни це розуміють.

"Тому судячи з цього вони зараз запустили якусь програму тренування пілотів на літаках Ту-95, а також на Ту-160", – констатував Костянтин Криволап.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні