В Україні автоматично будуть ставити на облік чоловіків від 17 до 25 років

1
В Україні автоматично будуть ставити на облік чоловіків від 17 до 25 років
В Україні чоловіки віком від 17 до 25 років автоматично зараховуватимуться на військовий облік.

Про це свідчить відповідна постанова Кабінету міністрів України, пише УНІАН.

Зокрема, йдеться про тих, хто звертається за оформленням внутрішнього або закордонного паспорта. Взяття на облік для чоловіків цього віку здійснюватиметься без проходження військово-лікарської комісії (ВЛК), без необхідності відвідування ними ТЦК.

Ставити на облік будуть на підставі інформації з реєстру "Оберіг", який збиратиме дані з інших державних реєстрів. І якщо за паспортом звернувся чоловік 18-25 років, якого немає в реєстрі "Оберіг", то паспорт видадуть тільки за умови пред'явлення військово-облікових документів.

Під час оформлення Міграційна служба формуватиме перелік особистих даних, які передають до Міністерства оборони для внесення до реєстру "Оберіг".

При цьому взяття на облік українців 18-25 років, які звернулися по паспорт, здійснюється ТЦК за зареєстрованим/задекларованим місцем проживання. Якщо такого місця немає, на облік братимуть ТЦК, визначені Генштабом ЗСУ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можно сразу с рождения ставить на учёт
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні