Настоятель храму УПЦ МП закликав підтримувати росіян та вихваляв путіна

0
Настоятель храму УПЦ МП закликав підтримувати росіян та вихваляв путіна
Служба безпеки України затримала клірика Вінницької єпархії УПЦ Московського патріархату, який публічно вихваляв окупантів і очікував їхнього приходу у регіон.

Про це інформує пресслужба СБУ.

За даними слідства, настоятель храму Калинівського благочиння у спілкуванні з вірянами вихваляв російського диктатора Володимира Путіна та закликав до підтримки рашистів. Також він поширював прокремлівські наративи серед парафіян релігійної громади у месенджері Телеграм.

Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила факти злочинних дій, спрямованих на розхитування суспільно-політичної обстановки в регіоні.

Під час обшуків в оселі фігуранта вилучили мобільний телефон та комп’ютерну техніку, яку він використовував для поширення ворожої пропаганди.

Клірику оголосили підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України та глорифікації її учасників.

Наразі фігурант перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні