На заході України 5-річна дитина ледве не втратила руку через алергію на ліки

0
На заході України 5-річна дитина ледве не втратила руку через алергію на ліки
У Львові медики виконали операцію та застосували революційну технологію для 5-річного хлопчика, який через важку алергічну реакцію на ліки ледь не втратив руку.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Розповідають, що 5-річний Святослав з Вінниці майже не рухав кистю через важку алергічну реакцію на ліки, які йому ввели ще в пологовому. Аби допомогти дитині, опікові хірурги лікарні святого Миколая виконали операцію та застосували революційну технологію.

Ліки для профілактики ледь не лишили дитину руки
Одразу після народження Святославу ввели ліки, як мамі пояснили для профілактики нестачі цукру у крові. Реакція на препарат виявилась непередбачувано небезпечною для дитини та спричинила масивний набряк лівої руки, що призвів до некрозу, тобто відмирання шарів шкіри. Зокрема, підшкірної жирової клітковини кінцівки.

10 днів малюк пробув у реанімації, руку Святослава все ж вдалося врятувати. Однак на шкірі утворилися глибокі масивні рубці, а на пальцях, лікті та кисті – контрактури, тобто обмеження руху суглобів. Ліва рука почала повільніше рости і відставати від правої. Аби допомогти Святославу, у Вінниці, Києві та за кордоном йому виконали низку втручань із пересадки шкіри та усунення рубців.

Допомога дитині від медиків Львова
Цьогоріч батьки хлопчика звернулися за допомогою до опікових хірургів та фізичних терапевтів Львова. Спеціалісти вирішили скоригувати ваду хірургічним шляхом. Операцію виконали у два етапи.

Спершу забрали рубці з кисті та передпліччя. А потім закрили рану BTM – революційним покриттям австралійського виробника. Це штучний синтетичний матеріал, що дозволяє закривати глибокі рани, допоки неможливо пересадити власну шкіру пацієнта.

Після закриття післяопераційної рани Святослава покриттям BTМ, фізичний терапевт зафіксував кінцівку, а опікові хірурги підключили вак-систему – апарат для відведення виділень з рани та пришвидшення загоєння. А вже через чотири тижні хлопчику виконали ще одну операцію з пересадки власної шкіри.

У майбутньому на Святослава чекає ще низка втручань на пальчиках.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні