Росіянин підірвав своїх і здався в полон ЗСУ

0
Росіянин підірвав своїх і здався в полон ЗСУ
Росіянин підірвав своїх поплічників і перейшов на бік України! Головне управління розвідки розкрило деталі блискучої спецоперації. Хто став головним виконавцем справи і "підсмажив" штаб з офіцерами "Шторм Z"? Що спонукало цього росіянина піти на співпрацю з Україною?

Про це пише TSN.UA.

Спецоперація ГУР
Російський військовий підірвав штаб з офіцерами батальйону "Шторм-Z" і перейшов на бік України! Головне управління розвідки повідомило про успішну спецоперацію. В межах спільної операції проєкту "Хочу жить" та легіону "Свобода Росії" під кодовою назвою "Очерет" було здійснено диверсію проти російських окупаційних сил. А головним виконавцем став російський військовослужбовець з позивним "Сільвер", який служив пілотом FPV-дронів:

"Взимку 2024 року російський пілот FPV з позивним "Сільвер" вийшов на зв’язок із Легіоном "Свобода Росії". Піти на співпрацю з Україною росіянина, за його словами, спонукали систематичні воєнні та інші злочини командування, включно з позасудовими стратами, побиттями та поборами в окупаційному підрозділі".

Кульмінація спецоперації "Очерет"
Протягом періоду співпраці "Сільвер" надав цінні розвідувальні дані про розташування, чисельність та плани російських військ на конкретній ділянці фронту. Кульмінацією операції стала атака на штаб батальйону "Шторм-Z":

"Там десь 15 людей було в підвалі. В цьому приміщенні була труба просто над ліжком, де спав комбат. Вона виходила на вулицю поряд з під'їздом, і ми вирішили в цю трубу вкинути гранату або дві, щоб вони поруч з ними вибухнули".

Росіянин проти режиму Путіна?
Після успішного виконання завдання російський військовослужбовець втік за заздалегідь спланованим маршрутом і перейшов на територію, підконтрольну Україні. Наразі він став рекрутом легіону "Свобода Росії".

Що далі?
В ГУР підкреслюють, що нині російський доброволець став рекрутом легіону "Свобода Росії", аби боротись зі злочинним путінським режимом:

"Головне управління розвідки Міноборони України нагадує, що кожен російський військовослужбовець може скористатися державною програмою "Хочу жить" для добровільного здавання в полон. Ця програма діє під егідою Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні