Який напій підвищує ризик появи раку

0
Який напій підвищує ризик появи раку
Навіть невелике споживання алкоголю літніми людьми пов'язане з підвищенням ризиком раку.

Такі результати нового дослідження науковців, пише gazeta.ua.

Команда під керівництвом Росаріо Ортоли, доцентки Автономного університету Мадрида, проаналізувала, як приблизно 135 тисяч споживачів алкоголю старше 60 років розвивалися протягом дванадцяти років.

Дослідники розділили звички учасників дослідження на різні рівні: "зрідка", "низький ризик", "середній ризик" і "високий ризик".

"Не дивно, що люди найвищої категорії (понад 40 грамів алкоголю на день для чоловіків і більше 20 грамів алкоголю на день для жінок) жили найнездоровіше: вони частіше помирали від раку або серцево-судинних захворювань, а також загалом у цій групі був вищий рівень смертності. По відношенню до загальної кількості за спостережуваний період померло більше людей, ніж в інших групах", - йдеться у статті.

Водночас дослідження показало зв'язок із вищою смертністю від раку серед тих, хто п'є "з низьким рівнем ризику", порівняно з випадковим споживанням алкоголю. Ця категорія включала чоловіків із середнім споживанням від 3 до 20 грамів алкоголю на день і жінок із середнім споживанням приблизно від 3 до 10 грамів алкоголю на день. Для порівняння: 10-12 грамів алкоголю відповідають приблизно 0,3 л пива і 0,125 л келиху вина.

"Ми не знайшли жодних доказів того, що легке споживання алкоголю та смертність позитивно пов'язані. Насправді алкоголь, ймовірно, підвищує ризик раку "з першої краплі", - каже Ортола.

Подібного висновку нещодавно дійшла дослідницька група з канадського Університету Вікторії. За їхніми даними, алкоголь, навіть у невеликих кількостях, не приносить користі здоров'ю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні