Загроза ракетного удару у День Незалежності: що робити українцям

0
Загроза ракетного удару у День Незалежності: що робити українцям
Росіяни можуть завдати ракетного удару по Україні та Києву у День Незалежності України. Про це попереджають у Посольстві США в Україні.

Про це пише ТСН.

США попереджають про загрозу
"Посольство США в Києві оцінює, що протягом наступних кількох днів і до вихідних існує підвищений ризик як нічних, так і денних російських безпілотних і ракетних атак по всій території України у зв'язку з Днем Незалежності України 24 серпня", - зазначають на сайті Посольства США в Україні.

У зв’язку з можливою загрозою Посольство дає такі поради своїм громадянам:
- Слідкуйте за оновленнями в місцевих ЗМІ;
- Визначте місця розташування укриттів напередодні будь-якої повітряної тривоги;
- Негайно сховайтеся, якщо оголошено повітряну тривогу;
- Дотримуйтесь вказівок українських посадових осіб та служб швидкого реагування у разі надзвичайної ситуації.

Що кажуть в КМВА
У коментарі Сергій Попко, начальник Київської міської військової адміністрації зазначив, що 24 лютого 2022 року Росія завдала по Києву першого ракетного удару в цій війні.

"З того дня ризик ракетних чи дронових ударів став постійним явищем для міста. Не було жодної доби коли ми могли гарантовано сказати, що столиця України не буде атакована. Бо Київ став для російських окупантів чи найголовнішою ціллю. Від початку повномасштабного вторгнення в нашому місті пролунало вже 1219 тривог загальною тривалістю понад 1300 годин. За два з половиною роки ворог задав по столиці біля двохсот повітряних ударів. Це ракетні, дрононові та комбіновані атаки", - розповідає ТСН.ua Сергій Попко.

Згадайте гарячий травень 2023
Начальник КМВА підкреслює, що зокрема тільки в травні 2023 року, протягом одного місяця рашистські окупанти завдали 18-ть ударів по Києву! Балістичні, аеробалістичні, крилаті ракети, ударні дрони били по нам як звичайними атаками, так і масованими, комбінованими!

Без паніки та "накручувань"
"Ми все це з вами пережили! І знаємо що робити. Тому – не треба панікувати і зайвий раз "накручувати" себе та оточення. Військові, сили та засоби протиповітряної оборони цілодобово готові відбивати ворожі атаки. А ви, мешканці Києва, маєте бути готові виконувати всім відомі безпекові правила – при оголошені повітряної тривоги завжди прямувати в укриття. І це треба робити не лише на свята, а кожного разу коли лунає сирена. Бережіть себе і не бійтеся ворога! Як би нам не було важко – ми все здолаємо і переможемо в цій війні!", - підсумовує начальник КМВА.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні