У двох районах на заході України ввели карантин: що сталося

0
У двох районах на заході України ввели карантин: що сталося
На території двох районів Франківщини ввели карантин через західного кукурудзяного жука. Фахівці Держпродспоживслужби ліквідовують місця розповсюдження шкідника.

Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано - Франківській області.

“Шкідника виявили на території Івано-Франківського району в селі Уїзд, на площі 13 га та на території Коломийського району в селі Велика Кам’янка на площі 21 га, що підтвердили результатами досліджень обласної фітосанітарної лабораторії”, – йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Найбільша шкодочинність західного кукурудзяного жука проявляється на тих полях, де відсутня сівозміна. При беззмінному вирощуванні кукурудзи значно зростає щільність популяції цього шкідника. Жуки живляться пилком, маточковими стовпчиками, незрілими зернами, листям кукурудзи. Крім цього, жуки можуть живитися пилком інших рослин з родин гарбузових, бобових, злакових, складноцвітих.

Розповсюдження яєць та личинок цього шкідника можливе з транспортом, залишками ґрунту, що прилипає до насіння, знаряддями праці. В пошуках корму дорослі особини перелітають на поля кукурудзи та інших культур у нові райони. Перенесенню жуків сприяє вітер.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні