Енергетичний експерт попередив українців про важку зиму

0
Енергетичний експерт попередив українців про важку зиму
Енергетичний експерт, голова Ради Української асоціації відновлюваної енергетики Станіслав Ігнатьєв зазначив, що взимку прогнозується дефіцит електроенергії, особливо в ранкові та вечірні години.

Про це він сказав в етері телеканалу Еспресо.

"Наразі спостерігається дефіцит електричної енергії на рівні 2,4 ГВт-год у пікові години. Частково цей дефіцит покривається імпортом електроенергії. Можливі відключення електрики ввечері, якщо енергосистема не впорається з навантаженням, а споживачі не будуть економити", - зауважив Ігнатьєв.

За словами голови Ради Української асоціації відновлюваної енергетики, в опалювальний період споживання електричної енергії зростає на 30% порівняно з літнім сезоном, що може ще більше посилити дефіцит.

"Зараз два енергоблоки атомних електростанцій перебувають у плановому ремонті, але роботи ведуться з випередженням графіка. Однак взимку не буде достатньої кількості сонячної генерації. Наразі сонячна енергетика забезпечує 18% загального енергобалансу споживання електричної енергії. Отже, прогнозується дефіцит, особливо в ранкові та вечірні години", - пояснив Ігнатьєв.

Енергетичний експерт також додав, що зима буде важкою й супроводжуватиметься відключеннями.

"Важливо також враховувати "фактор Путіна", оскільки невідомо, як ворог може далі атакувати українські елементи енергосистеми", - наголосив Ігнатьєв.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні