Скільки українців досі хочуть об’єднатися з рф

0
Скільки українців досі хочуть об’єднатися з рф
Більшість українців (не менше 87%) підтримують незалежність держави. Водночас 0,3% громадян вважають, що Україні слід об’єднатися з Росією. Зауважимо, що 2013 року таких було 16%.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного Інституту соціології, пише ТСН.

Не менше 87% опитаних громадян підтримують незалежність України. Водночас 0,3% українців вважають, що державі слід об’єднатися з Росією. Ще 13% опитаних не визначилися із своєю відповіддю на запитання. У КМІС зазначили, що вони могли як вагатися і "наближатися" до табору противників незалежності, так і вагатися щодо формату відносин з РФ, але підтримувати незалежність.

"На нашу думку, як ми зазначали вище, більшість із них насправді є прихильниками незалежності і скоріше вагаються, якою має бути конфігурація відносин з Росією (між незалежною Україною і Росією). Тому фактичний рівень підтримки незалежності вищий за зазначені 87% і, скоріше за все, становить не менше 90-95%", – йдеться в публікації КМІС.

Соціологи звернули увагу, що в лютому 2013 року (тобто майже за рік до Революції Гідності) 81% українців підтримували незалежність, водночас об’єднання з Росією прагнули 16% громадян.

"Якщо дивитися далі, то в 1990-х роках у середньому 64% підтримували незалежність і 32% хотіли об’єднання з Росією, у 2000-х роках у середньому 73% підтримували незалежність і 23% хотіли об’єднання з Росією", – додали у КМІС.

Дослідження КМІС проводяться від 2013 до 2024 років. До лютого 2020 року опитування проводилися методом особистих (face-to-face) інтерв’ю, після – методом телефонних інтерв’ю (computer-assistedtelephoneinterviews). За географією охоплення до лютого 2014 року опитування охоплювали всі території України, після 2014 року не охоплювали тимчасово окупованих територій. Вибірка кожного опитування становить близько 1000-2000 респондентів. Статистична похибка може становити від 2,9% до 6%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні