26 серпня згадують мученика Адріана і мученицю Наталію: заборони на цей день

0
26 серпня згадують мученика Адріана і мученицю Наталію: заборони на цей день
26 серпня за новим церковним календарем православні віряни згадують мученика Адріана і мученицю Наталію. У народі день отримав назву Адріян Осінній і Наталя Вівсянниця.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 26 серпня
- холодний ранок - до ранньої зими;
- туман цього дня - ще буде тепло, а якщо на деревах іній - буде мороз;
- багато грибів-опеньків - бабиного літа не чекай.

У народі 26 серпня - свято Адріян Осінній і Наталя Вівсянниця. Прозвали його так тому, що в цю пору починають косити овес, а осінь стає дедалі ближчою. Ми також розповідали, яке сьогодні свято в народному календарі та про звичаї і заборони цього дня.

Що не можна робити 26 серпня
26 серпня, як і в інші дні, церква не схвалює і виступає проти лайки, злості, пліток, наклепу, заздрості, жадібності, помсти і відчаю. Не можна відмовляти в допомозі нужденним.

Народні прикмети дня забороняють ходити босоніж - за повір'ям, за голу ногу може вхопити нечисть. Насправді цій забороні є й раціональне пояснення: земля ближче до осені стає холоднішою, тому ходіння босоніж може стати причиною застуди. Категорично на Адріана і Наталю заборонено сваритися з близькими - сварка може затягнутися на довгий час.

Що можна робити 26 серпня
У молитвах до святої Наталії звертаються з проханнями зберегти в сім'ї щастя і кохання, незаміжні дівчата просять хорошого чоловіка.

26 серпня прийнято готувати вівсяне печиво, вівсяні млинці. Вважається, що якщо народжену цього дня дівчинку назвати Наталією, вона буде щаслива все життя. Якщо 26 серпня принести в дім гроно горобини, то в родині будуть мир і злагода.

26 серпня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Наталя, Адріан, Марія, Петро, Георгій, Віктор, Дмитро, Роман, Микола.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні