27 серпня - Анфіса Горобинниця: категоричні заборони на цей день

0
27 серпня - Анфіса Горобинниця: категоричні заборони на цей день
27 серпня за новим церковним календарем православні віряни згадують преподобного Пимена Великого, преподобних Кукшу, ієромонаха, і Пимена Пісника, Печерських.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 27 серпня
- грім цього дня - до бабиного літа;
- на горобині багато ягід - зима буде суворою;
- листя горобини вже пожовкло - до теплої осені та морозної зими;
- ягоди горобини вже обсипалися - зима буде теплою і сніжною.

У народі 27 серпня - свято два Пимена і Анфіса Горобинниця, на честь святої мучениці Анфіси Нової, яка постраждала за віру і загинула цього дня.

Що не можна робити 27 серпня
27 серпня, як і в будь-який інший день, церква не схвалює і виступає проти лайки і злості, наклепів, пліток, осуду, заздрощів, жадібності, помсти і відчаю. Не можна відмовляти в допомозі нужденним.

У народі цього дня не радять робити великих покупок і свататися - покупки і шлюб можуть бути невдалими. Також не варто позичати гроші - їх повернуть не скоро.

Що можна робити 27 серпня
У молитвах до святого Пимена Великого звертаються з проханнями дати сили і мудрість, приборкати гординю, припинити сварки і ворожнечу в сім'ї, навчити поблажливості і прощення.

У народі на Анфісу Горобинницю збирають горобину - вона вважається потужним оберегом: горобина біля хати вберігає від людської заздрості, а три дерева, що ростуть біля неї, захищають дім від пожежі. Гілочку горобини цього дня можна принести в дім і повісити над вхідними дверима - на щастя й удачу. Добре також підмести в домі. 27 серпня можна йти на риболовлю - буде хороший улов.

27 серпня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Анфіса, Володимир, Дмитро, Іван, Михайло, Олександр, Степан.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні