Скільки в Україні будуть тривати жорсткі відключення світла

0
Скільки в Україні будуть тривати жорсткі відключення світла
Жорсткі обмеження електроенергії в Україні можуть бути 1-2 тижні, поки спеціалісти не відновлять розподільчі енергосистеми, зруйновані атакою росіян в ніч на 26 серпня.

Про це розповів ексміністр палива і енергетики, президент Всеукраїнської Енергетичної Асамблеї Іван Плачков в ефірі КИЇВ24.

"Обмеження будуть діяти найближчим часом, тривати ще тиждень-два. Якщо не буде нових таких масованих атак", - зазначив Плачков.

За його словами, метою цією атаки було досягнути повного, тотального блекаута в енегосистемі України, але цього не сталося.

"Енергетики дуже швидко, професійно реагували. Були дуже серйозні удари по розподільчим мережам і по розподільчим пристроям по видачі електроенергії. Зараз схему відновлюють. Треба проводити дуже серйозні ремонтні роботи на розподільчих пристроях, на підстанціях, особливо на високовольтних", - прокоментував Плачков.

Він назвав ситуацію "надскладною".

"І треба відноситись з розумінням до того, коли енергетики будуть застосовувати обмеження. Бо це не тільки через дефіцит електроенергії, але й для можливості проведення ремонтних робіт. Бо якщо треба відновити підстанцію, то треба її відключити для безпеки ремонтного персоналу", - пояснив він. Плачков запевнив, що енергетики готові для проведення відповідних ремонтних робіт і забезпечені необхідним обладнанням.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні