На заході України у вусі чоловіка знайшли личинки кімнатної мухи

0
На заході України у вусі чоловіка знайшли личинки кімнатної мухи
На Рівненщині у людини зафіксували випадок міазу, який провокують личинки мух. У жителя області паразитів знайшли у вусі.

Про це повідомили у Рівненському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Зазначається, що пацієнт звернувся до них зі скаргами на неприємні відчуття у правому вусі.

"Цими квартирантами після ідентифікації у паразитологічній лабораторії були визначені личинки кімнатної мухи, котрі потрапили у тіло хворого випадково, вони досить часто є причинами таких захворювань, як факультативні міази — паразитування личинок цих двокрилих комах у порожнинах та органах. Після обстеження та видалення личинок мух з вуха пацієнт надалі перебуває під наглядом лікарів для лікування інших патологій", - йдеться у повідомленні.

Обласний центр зазначив, що зараження здебільшого відбувається за умови нехтування санітарно-гігієнічними нормами, особливо якщо люди чи тварини, які теж часто потерпають від міазів, перебувають поблизу смітників, септиків тощо, де накопичуються відходи органічного походження.

"У тілі людини здатні паразитувати дорослі особини та личинки декількох видів мух, які, окрім локалізації у шкірі, носових чи вушних ходах, ротовій порожнині, можуть заковтуватись та визначатись у кишківнику, або ж внаслідок використання забрудненої яйцями комах і в сечовивідних органах. Залежно від місць їх перебування та природи паразитування симптоми міазів можуть відрізнятись", - додають там.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні