Скільки часу БПЛА рф можуть кружляти над Україною

0
Скільки часу БПЛА рф можуть кружляти над Україною
Росія не припиняє свої досить тривалі атаки "Шахедами". Через кружляння ворожих дронів регіонами повітряна тривога місцями може тривати понад 14 годин. Імовірно, росіяни намагаються іранськими дронами відвертати увагу української ППО.

Про це в коментарі РБК-Україна пояснив авіаексперт, провідний науковий співробітник Національного авіаційного університету (НАУ) Валерій Романенко.

За словами експерта, мова йде про реалізацію тактико-технічних характеристик цих безпілотних літальних апаратів. Він зазначив, зафіксована дальність "Шахеда" становить 1500 км. Хоча іранці при цьому пишуть про 2000 км.

"Навіть якщо ми говоримо про 1500 км, то крейсерська швидкість "Шахеда" становить десь 180 км/год. При цьому в настановах для розрахунків мобільних вогневих груп написана швидкість у 185 км/год. Але іранці ж пишуть, що вона до 200 км/год може бути. Якщо ми візьмемо дальність 1500 км і поділимо на швидкість у 200 км/год, то отримуємо 7,5 годин у повітрі", - пояснює Романенко.

У випадку запуску з мису Чауда у тимчасово окупованому Криму, цей дрон летить десь 1,5 год до нашого узбережжя. Після чого оголошується повітряна тривога і далі він 6 годин може кружляти по Україні.

При цьому профільне видання Defence Express пише, що у західних джерелах також зустрічається оцінка дальності польоту Shahed-136 у 2500 км, що при аналогічній крейсерській швидкості означає час у польоті до майже 14 годин. Романенко своєю чергою зауважує - можна "погратися" з кількістю бойової частини та палива на борту БПЛА. Наприклад, можна зменшити кількість вибухівки й збільшити кількість палива, аби "Шахед" перебував у повітрі довше.

"Я не знаю, звідки взялася цифра у 2500 км, але й іранці не оприлюднювали тактико-технічні характеристики. США точно зафіксували дальність 1500 км. Щоб досягти більш високих даних, то були повідомлення, що іранці зменшували бойову частину і за рахунок цього збільшували кількість палива. І тоді дійсно дальність може бути ще підвищена на 500 км", - каже співрозмовник.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні