Що не можна робити з хлібом

0
Що не можна робити з хлібом
З давніх часів формувалися народні прикмети, які збереглися і до наших днів. Якщо не дотримуватися їх, то можна накликати біду.

Про це інформує Ukr.Media.

Не наколюйте хліб на вилку

Таке ставлення до хліба позбавить щастя. Якщо це робить дівчина, то вона не матиме щастя в коханні.

Не викидайте хліб

Не можна викидати навіть крихти з хліба, тому що можна спричинити нещастя, біди та злидні. З давніх-давен хліб символізує достаток і життєву силу.

Це великий гріх — не поважне ставлення до хліба, який діставався важкою працею.

Не їжте хліб за спиною

Існувало повір'я, що з'ївши хліб за спиною іншої людини або доївши шматок чужої людини, можна привласнити собі здоров'я, щастя і силу.

Заборонено вживати хліб, переступаючи через поріг, бо заволодіє людиною нечиста сила. З давніх-давен поріг вважався кордоном між нашим і потойбічним світом.

Не ріжте хліб у підвішеному положенні

Так нарізати хліб не можна, інакше до хати прийдуть злидні. Не можна використовувати два ножі при нарізанні хліба, тому що це призведе до розладу в сім'ї. Якщо жінка нарізає хліб, який лежить верхньою скоринкою вниз, чоловік зраджуватиме.

Задобріть будинкового

У давнину хлібні скибки використовувалися для задобрювання будинкового. Цей захисник харчується лише духом їжі, яку йому запропоновано.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні