2 вересня - Мамонтій Вівчарник: що сьогодні заборонено робити

0
2 вересня - Мамонтій Вівчарник: що сьогодні заборонено робити
2 вересня за новим церковним календарем вшановують пам'ять мученика Маманта, а також преподобних Антонія і Феодосія Печерських.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 2 вересня
- проливний дощ цього дня - до погожої осені;
- день видався безвітряний - буде тепло, а якщо день ясний, але холодний - будуть дощі;
- небо на заході червоне - скоро будуть заморозки.

У народному календарі 2 вересня - свято Мамонтій Вівчарник, прозвали його так тому, що святий доглядав за дикими козами і вівцями.

Що не можна робити 2 вересня
2 вересня, як і в інший день, Церква не схвалює лайку, лихослів'я, злість, виступає проти пліток і наклепу, осуду, заздрощів, жадібності, помсти і відчаю. Гріхом вважається відмовити в милостині.

У народі вважають, що сьогодні не слід розпочинати нових справ - до невдач і провалу, а також одягати одяг надто яскравого кольору - нібито через це людину можуть наврочити.

Що можна робити 2 вересня
У преподобних Антонія і Феодосія Печерських просять миру і благополуччя, зцілення від хвороб, позбавлення від бід і ворогів. Святого Мамонта вважають покровителем овець і кіз, у нього також просять захисту від диких звірів.

Цього дня прийнято прибирати в сараях, хлівах, вівчарнях, а також копати пізню картоплю. День вважається сприятливим для весілля.

2 вересня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Анатолій, Антон, Богдан, Василь, Віктор, Володимир, Юхим, Іван, Ксенія, Леонід, Михайло, Микола, Павло, Петро, Степан, Федір, Пилип.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні