Росіяни будують у Криму загадкову споруду

0
Росіяни будують у Криму загадкову споруду
Півострів для противника має як прагматичний сенс, так і символічний. На цій захопленій території окупанти влаштували базу для бійців ЗС РФ.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук, пише Фокус.

Російські окупанти переживають за збереження Кримського мосту на тимчасово окупованому півострові, тому звезли туди колосальну кількість систем протиповітряної оборони, а також будують "загадкову споруду".

За його словами, поки що немає інформації про призначення споруди, яку противник почав будувати біля незаконного мосту через Керченську протоку, однак про те, що росіяни переживають через можливі атаки, говорять багато аспектів.

"Півострів нашпигований системами ППО максимально можливо. Тому що він має для окупантів не тільки прагматичний сенс, а й символічний. Вони сакралізували, як Кримський міст, так і сам Крим. Фактично російська агресія в Україні почалася з Криму (2014 року, — ред.). І для них це ключова локація", — заявив Дмитро Плетенчук.

Окремо речник ВМС додав, що Крим — база для південного угруповання ЗС РФ, адже саме на півострові відбувається відновлення особового складу, поповнюються підрозділи, а також відбуваються різні тренування.

Сьогодні на півострові росіяни використовують усі наявні в запасі системи ППО різного радіусу дії. Мова і про системи С-300, С-400, і навіть С-500.

А от щодо якихось загороджень, які противник почав будувати навколо Кримського мосту, Дмитро Плетенчук заявив, що поки що немає точної інформації щодо їхнього призначення та кінцевої дати будівництва.

"Вони (росіяни, — ред.) паралельно по обидва боки мосту будують — це може бути як захисна споруда, так і технічна, так і перехід паралельний. Поки що не готовий дати верифіковану на 100% інформацію, що саме там будують", — заявив речник ВМС.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні