5 вересня згадують батьків Іоана Предтечі: що сьогодні заборонено робити

0
5 вересня згадують батьків Іоана Предтечі: що сьогодні заборонено робити
5 вересня за новим церковним календарем згадують пророка Захарію і його дружину праведну Єлисавету, батьків Іоана Предтечі, і благовірного князя Гліба.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 5 вересня
- хмари на світанку червоні - чекай негоди;
- на горобині багато ягід - до дощової осені.
- листя на горобині пожовкло - зима буде ранньою;
- хмари пливуть низько - буде дощ;
- жаб не видно і не чути - перед негодою.

У народі 5 вересня - свято Захарій і Єлисавета. За старих часів вважали, що цього дня пишеться доля людини, враховуються всі погані та хороші вчинки.

Що не можна робити 5 вересня
5 вересня, як і в інший день, Церква не схвалює і виступає проти сварок, лихослів'я, помсти, пліток і наклепу, а також осуду, заздрощів, жадібності та відчаю. Не можна відмовляти тим, хто просить про допомогу.

За народними прикметами вважається, що сьогодні не можна давати порожні обіцянки і не слід носити брудний або рваний одяг - ризикуєте притягти до себе хвороби. Важливо в цей день стежити за своїми словами - у жодному разі не можна бажати зла або проклинати, інакше все сказане повернеться.

Що можна робити 5 вересня
У молитвах до святих Захарії та Єлисавети звертаються пари, які хочуть мати дітей, вагітні жінки просять про легкі пологи та здоров'я немовляти. Ті, в кого є діти, просять про здоров'я та щастя для них.

До благовірного князя Гліба звертаються з проханнями про звільнення від заздрощів і ревнощів, приборкання ворожнечі та злоби, захист від недоброзичливців, про допомогу тим, хто захищає Батьківщину від ворогів, а також про позбавлення від хвороб, особливо в разі сліпоти й хвороб ніг, про мир і спокій у сім'ї.

Цього дня можна робити прибирання в оселі, добре скупатися, а якщо є можливість, то й попаритися з березовим віником - щоб прогнати всі хвороби. День сприятливий для весілля.

5 вересня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Олександр, Олексій, Опанас, Гліб, Давид, Єлизавета, Юхим, Захар, Іраїда, Максим, Раїса, Федір.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні