За результатами проведених на платформі УЕБ аукціонів із продажу деревини на 4 квартал 2024 року держава отримала понад 400 мільйонів додаткових надходжень*

0
За результатами проведених на платформі УЕБ аукціонів із продажу деревини на 4 квартал 2024 року держава отримала понад 400 мільйонів додаткових надходжень*

Починаючи із середини 2021 року на базі Української енергетичної біржі проходять аукціони з купівлі-продажу необробленої деревини. Це відбулось завдяки рішенню керівництва лісової галузі, в т.ч. Юрія Болоховця, адже за 30 попередніх років ринок деревини не мав чітких та прозорих правил. За понад 3 роки від старту реформи позитивні зміни на ринку деревини стали очевидними. Торги стали відкритими, загальнодоступними, це дало поштовх до формування справедливої ринкової ціни на сировину. Але найкраще ситуацію на ринку необробленої деревини можна побачити завдяки результатам торгів, зокрема тих, які відбулись наприкінці серпня 2024 року.

У підсумку на загальних аукціонах з продажу деревини на 4 квартал 2024 року у Волинській області було реалізовано майже 70% деревини, яка виставлялась на продаж. Це 189 018 метрів кубічних сировини. Всього на торги було подано 241 заявку акредитованими учасниками, завдяки яким держава отримала в бюджет додаткових понад 400 мільйонів гривень.

Наша команда змогла створити якісні умови для проведення торгів необробленою деревиною, які відповідають міжнародним стандартам біржової торгівлі. Кількість торгів даним ресурсом та обсяги його реалізації постійно збільшуються. Це ми прослідкували і під час продажу деревини на 4 квартал 2024 року. Побачили не лише величезну кількість учасників цих торгів, а і рекордний відсоток реалізації сировини, що свідчить про неабиякий попит, – ділиться враженнями заступник генерального директора УЕБ Костянтин Шевчук.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні