Стало відомо, що за загадкову споруду будують росіяни в окупованому Криму

0
Стало відомо, що за загадкову споруду будують росіяни в окупованому Криму
Речник Військово-морських сил ЗС України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук розповів, що загадкова споруда, яку російські окупанти будують навколо Кримського мосту, може бути певним захистом від дронів та, у будь-якому разі, вона – чергова перепона. Росіяни усіма силами хочуть зберегти для себе Крим, як плацдарм для ударів по материковій Україні.

Про це він розповів в етері телемарафону.

"ППО тягнуть в Крим звідусіль. Вони реально дуже щільно запаковують Крим системами ППО. Вони намагаються підтримувати цей імідж "непотопляємого авіаносця", як вони називають його періодично. Тому так – їхня основна мета, по-перше, залишити можливість використовувати цей плацдарм для запуску ракет (по Україні – УНІАН). Залишити можливість використовувати Крим як військову базу, як логістичний ланцюжок для постачання на південь, на південне угрупування", - наголосив Плетенчук.

За його словами, раніше ключову роль в цьому відігравало поромне сполучення, але зараз, після ураження поромів, це Кримський міст. При цьому речник зазначив, що шляхопровід "не витягує" зараз необхідну для ворога логістику. Проте окупанти його максимально намагаються захистити.

"Це їхній символ, та також не слід забувати що Кримський міст - енергетична гілка для забезпечення Криму. Вже не кажучи про постачання товарів повсякденного вжитку, пального… Тому так – ППО там найрізноманітніші, навіть доходить до виставкових зразків", - додав Плетенчук.

Він також прокоментував загадкову споруду, яку росіяни будуть навколо мосту. За словами Плетенчука, зараз ще складно зрозуміти, що це, тому що попереду - сезон штормів, які споруда, вряд чи, витримає.

"Чесно кажучи, ця конструкція не виглядає як та, що витримає всі ці навантаження. Не виглядає фундаментальною. Але у будь-якому разі це чергова перепона. Звісно, в першу чергу вона може захищати від можливих дронових атак. Можливо, вони використовуватимуть її як паралельний перехід – тому, що будують у вигляді мосту. Але стверджувати не готовий, що саме вони будують", - зауважив військовий.

Він додав, що цьогоріч "загадкова" споруда, скоріш за все, не буде добудована
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні