6 вересня - Михайлове чудо: категоричні заборони на сьогодні

0
6 вересня - Михайлове чудо: категоричні заборони на сьогодні
6 вересня за новим церковним календарем згадують чудо Архістратига Михаїла в Хонех, а також чудотворну Києво-Братську ікону Богородиці. У народі день прозвали Михайлове чудо.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 6 вересня
- якщо вранці туман - буде потепління;
- береза вгорі із зеленим листям, а внизу гола - зима буде рання, а весна тепла;
- ранкові заморозки - до доброго життя.

У народі 6 вересня - свято Михайлове чудо, Михайлів день. Вважається, що з цього дня починаються осінні заморозки - "Михайло заморозком прихопив", а саме 6 числа Архістратиг морозом вбиває всяку нечисть.

Що не можна робити 6 вересня
6 вересня, як і в інший день, Церква не схвалює сварок, лихослів'я, помсти, пліток і наклепу, виступає проти осуду, заздрощів, жадібності та відчаю. Не можна відмовляти тим, хто просить про допомогу.

У свято є кілька суворих народних заборон: вважається, що не можна працювати і брати в руки колючо-ріжучі предмети - що-небудь різати, рубати, колоти.

Що можна робити 6 вересня
Цього дня добре піти до храму - у святого Архангела Михаїла просять зцілення від різних хвороб, захисту від зла, недобрих людей. Біля образу Богородиці моляться з проханнями про благословення, звертаються до Києво-Братської ікони Божої Матері в разі нападу ворогів, заради захисту Батьківщини.

У народі кажуть, що в це свято слід помиритися з усіма, з ким були у сварці або на кого тримали образу. За народною традицією дівчата на Михайла печуть пиріг і ховають у ньому каблучку - кому попадеться, то та незабаром вийде заміж.

6 вересня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Михайло, Всеволод, Костянтин, Дмитро, Іван, Фекла, Макар, Андрій, Давид, Кирило.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні