Путін висунув умови для завершення війни в Україні

1
Путін висунув умови для завершення війни в Україні
Президент РФ Володимир Путін знову окреслив умови, після виконання яких начебто погодиться на переговори з Україною щодо припинення війни. Україна вважає умови Путіна абсурдними і не сприймає їх серйозно.

Про це заявив експерт Вадим Денисенко, пише ТСН.

"Все йде до того, що ближче до нового року буде три мирних плани: план США (його рамки окреслені нещодавно в Foreign Affairs і зводяться до того, що потрібно якось заморозити конфлікт, не дати можливості його повторити і чекати смерті Путіна). Український мирний план і план Китаю, який, за великим рахунком, на цьому етапі, нічим не відрізняється від того, що озвучено в Foreign Affairs", - вважає він.

Денисенко також пояснив позицію Китаю.

Гра Китаю, на його думку, полягає в наступному:
- Оформити повне лідерство в БРіКС
- Зайти в ряд країн ЄС, (не лише до Угорщини), щоб створити серйозний плацдарм для подальшої своєї присутності в Європі. Саме в цьому контексті, між іншим, треба дивитися на примушування Лукашенка до нормалізації стосунків Білорусі з сусідами. Китай спробує зіграти в гру, де саме вони можуть гарантувати, що Путін не збожеволіє остаточно після заморозки конфлікту .

"В усій цій моделі поки незрозуміло, як себе поведуть США по відношенню до Китаю. Бо зараз головна битва світу (точніше битва між КНР і США), не наша війна, а битва за ЄС і Австралію. І мирний план по Україні - це частина цієї великої битви", - продовжив експерт.

"Окремо, хочу звернути увагу на те, що Польща хоче стати одночасно головним хабом Китаю і США в Центрально-Східній Європі (повертаємося до нашого інфантильного уявлення про світ). І ми маємо на це активно звертати увагу, бо після завершення війни ми маємо всі шанси опинитися в умовній залежності від рішень Варшави", - написав він.

Чи можливі переговори до виборів в США
"Як на мене, малореально, хоча й не можна на 100% це відкинути. Але повторюся, всі рішення головні гравці будуть приймати не стільки, виходячи з ситуації в Україні, скільки з перспектив великої битви за ЄС і Австралію. І це головний (крім, військового, звичайно) виклик для нас", - зазначив Денисенко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
*уйло зі своїми умовами іде за своїм крейсером, а китайці за ним слідом!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні