З яких овочів не можна збирати насіння

0
З яких овочів не можна збирати насіння
Своє насіння можна вважати найкращим. Адже господарі збирають його зі стиглих найбільших плодів. Окрім того, воно буде найвищої якості та нічого не коштуватиме, бо зібране із власної городини. А ще своє насіння безпечне, тому можна бути впевненими, що жодних захворювань на ділянці не буде.

Про це пише ТСН.

З яких овочів не можна збирати насіння: врожаю не буде
Овочі, які перезапилюються. Таку городину запилюють бджоли. Для того, щоб зберігся певний сорт, потрібна просторова ізоляція від одного кілометра. Навряд чи у когось є така можливість. Тому агрономи не рекомендують збирати насіння огірків, кавунів, динь, кабачків, патисонів та гарбузів. Тим паче, три останні овочі часто перезапилюються між собою.

Редис та редька також не підходять для збору насіння. Їх запилюють бджоли, тому ці культури можуть перезапилитися.

Кукурудза. Пилок кукурудзи вітер може розносити на досить великі відстані, тому ймовірність перезапилення також дуже висока.
Цибуля ріпчаста. Овочі можуть втратити свій сорт, тому що ростуть на кожному городі, їх запилюють мухи та бджоли, які перелітають з однієї ділянки на іншу, тому ризик перезапилення дуже високий.

Гібриди, які позначають знаком F1. Ці овочеві культури самозапильні, однак у другому поколінні сорт гібриду втрачається, оскільки відбувається сильне генетичне розщеплення. Тому насіння таких овочів на наступний рік треба купувати знову.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні