На одному із напрямків росіяни розстріляли трьох військових ЗСУ

0
На одному із напрямків росіяни розстріляли трьох військових ЗСУ
Під час боїв на Покровському напрямку фронту російські військові розстріляли трьох бійців ЗСУ, які змушені були здатися в полон.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора у п’ятницю, 6 вересня.

За попередньою інформацією, цей воєнний злочин окупанти скоїли опівдні 27 серпня, коли проводили атаку з використанням БпЛА на одну з позицій ЗСУ в Покровському районі.

"Від скинутого на укриття українських захисників запалювального боєприпасу виникла пожежа. Окупанти обійшли палаючу позицію з трьох боків і під час подальшого бойового зіткнення один з чотирьох військових ЗСУ отримав тяжке поранення. Його побратими, перебуваючи в оточенні та під щільним вогневим контролем ворога, були змушені здатися в полон”, – йдеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі наголосили, що українські військові вийшли з пошкодженого укриття і стали на коліна, тримаючи руки за головою, однак російські штурмовики відкрили по них вогонь на ураження.

Доля четвертого бійця ЗСУ, який був поранений у бою, наразі невідома.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Вбивство військовополонених також є порушенням вимог Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Генеральний прокурор Андрій Костін зазначив, що станом на цей час розслідуються факти можливої страти росіянами 73 українських військовополонених.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні