Як підготуватись до тривалих зимових відключень світла

1
Як підготуватись до тривалих зимових відключень світла
Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко дав поради, як українцям підготуватись до тривалих зимових відключень світла.

Про це пише ТСН.

“Перше: якщо у вас більше десяти поверхів, забезпечуйте свої насоси резервним живленням. У вас в будинку є насоси, ці насоси качають воду і опалення по будинку. Критична інфраструктура здебільшого працюватиме нормально, але якщо в вас ці насоси не працюватимуть, води і опалення не буде. Тому заживіть ці насоси, там не треба нічого великого, це невеличкі генератори чи батареї, які вісім-десять годин зможуть ці насоси утримувати в роботі”, — розповів експерт.

За його словами, найкраще рішення для квартир — це невеликий інвертор на три-п’ять кіловат і батарея до шести-восьми кіловат годин.

“Цього абсолютно достатньо, щоб квартиру, якщо ви живете в трьох, в вас батарея на шість кіловат годин дозволяє до 12 годин відключитись від зовнішньої мережі. Ми економимо, дуже ретельно підходимо до того, як використовуємо електрику, але до 12 годин можемо спокійно обходитись без зовнішнього живлення. І це значно покращує комфортність життя під час відключень”, — каже Харченко.

Якщо ви живете в будинку, пережити відключення світла допоможе невелика батарея та генератор.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"невеликий інвертор на три-п’ять кіловат і батарея до шести-восьми кіловат годин". РАЗОМ БІЛЯ 50ТИС ГРН
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні