Стало відомо, чому ЗСУ пішли наступом саме на Курську область

2
Стало відомо, чому ЗСУ пішли наступом саме на Курську область
Україна обрала Курську область для удару, бо вона виявилась найслабшим місцем в обороні окупаційної армії.

Про це розповів головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський в інтерв'ю CNN, пише УНІАН.

За словами генерала, загарбники планували використовувати цю територію як плацдарм для подальших дій, зокрема, атаки на Сумську область. Так, росіяни збирались прорвати кордон за кілька днів після наступу на Харківському напрямку 10 травня цього року.

"Для нас цей напрямок завжди був загрозою. Тому, оцінюючи свої можливості, ми обирали найслабше місце в обороні противника, в його структурі", – пояснює головком.

Як додав Сирський, це знижувало загрозу наступу загарбників, не давало противнику діяти й перенесло в результаті бойові дії на територію ворога, "щоб він міг відчувати те, що ми відчуваємо щодня". Крім того, Збройні сили України створили свою зону безпеки в районі Курської області.

За його словами, коли росіяни почали зазнавати втрат на Харківщині, вони були змушені перекидати туди підрозділи, які були у Курській області. Однак, попри провал операції, окупанти не хотіли відмовлятися від свого плану та "розглядали цей плацдарм для подальших своїх дій". Сирський додав, що коли у травні стало зрозуміло, що затримка наступу на Суми є тимчасовою, було вирішено, що треба діяти.

Завдяки операції у Курській області вдалося не лише убезпечити Сумщину, а й поповнити обмінний фонд російськими окупантами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
멋진 내용 감사합니다
먹튀사이트 검증
먹튀검증
http://totoper.com/
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні