На війні загинули п'ятеро Героїв з Волині

0
На війні загинули п'ятеро Героїв з Волині
На війні з російськими окупантами загинув Герой з Волині Андрій Леонідович Котельніков.

Про це повідомили у Любомльській громаді.

Андрій Котельніков був жителем міста Любомль.

Спочатку хлопець воював у прикордонних військах. Зазначимо, що батько Героя захищає Україну на фронті.

30 березня Андрію виповнилося 25 років. Герой загинув, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, 6 вересня 2024 року в районі н.п. Сотницький Козачок, Харківської області, внаслідок вибухової травми.

Про день та час зустрічі траурного кортежу «На щиті» з тілом полеглого Героя громаду буде повідомлено додатково.



10 вересня 2022 року Рожищенська громада втратила двох Героїв - Володимира Ігоровича Лепу з Рудні та рожищанина Віталія Руслановича Кавку.

Про це повідомили у Рожищенській громаді.

Коротким, але запеклим був той останній для захисників бій поблизу населеного пункту Мале Веселе на Харківщині.

Бійців відправили «на зачистку» цього невеликого населеного пункту без попередньої розвідки, і вони потрапили під приціл добре озброєного ворога.

Герої мужньо протистояли загарбникам, але сили були нерівними. У тому страшному бою загинуло п'ятнадцятеро воїнів (з двадцяти одного) третього взводу четвертої роти другого батальйону 14 окремої механізованої бригади з Волині та Рівненщини.

За ініціативи родичів загиблих та за їх власні кошти з метою увічнення пам'яті рідних, які віддали життя за Україну, була видана книга «10 вересня. Ціна свободи».

За особистий внесок у захист державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку та високий професіоналізм загиблих Героїв Володимира Лепу та Віталія Кавку нагородили орденами «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Також солдата Віталія Кавку було удостоєно відзнаки Головнокомандувача Збройних сил України - нагрудного знака «Сталевий хрест».



Підгайцівська громада повідомила про втрати на війні з російським окупантом. Загинули два Герої - Леонід Сосницький та Олексій Сенченко.

Про це повідомили на сторінці громади у фейсбуці.

Військовослужбовець Леонід Віталійович Сосницький, солдат, гранатометник, уродженець села Дідичі, 1980 р. н. загинув 3 вересня 2024 року, внаслідок ворожого мінометного обстрілу, отримавши поранення несумісні з життям під час виконання бойового завдання щодо захисту Незалежності України в районі населеного пункту Стариця, Харківської області. Воїн став на захист України в травні 2023 року. Поховають Героя у селі Новокотів Підгайцівської громади.

Військовослужбовець Олексій Анатолійович Сенченко, 18.06.1978 р.н. загинув під час виконання бойового завдання в зоні бойових дій н.п. Колмаков Курської обл. (рф). Захисник був призваний 2 березня 2024 р. до служби у мінометному взводі. Герой буде похований у селі Липини Підгайцівської громади.

У громаді оголошено жалобні дні. Про графік прощань повідомлять згодом.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-21

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні