Військовий ЗСУ розповів, що потрібно для перемоги у війні з рф

0
Військовий ЗСУ розповів, що потрібно для перемоги у війні з рф
Для того, щоб зрозуміти сьогоднішню війну, треба бути на позиціях у військових або хоча б дослухатися до того, що кажуть командири на місцях. На цьому наголосив командир роти 220-го батальйону 126-ї окремої бригади ТРО Ігор Халус, який пішов на війну добровольцем у 2022 році.

Про це він сказав у інтерв'ю Укрінформу.

"Зверху спускаються задачі такі, які спускаються. Є високі командири, які вчилися у військових академіях. Але коли вони були останній раз на передньому краї? Для того, щоб розуміти війну сьогодні, треба бути у хлопців на позиціях. Якщо людина – полковник, генерал – так чи інакше не хоче ризикувати своїм життям, це не відповідає її посаді, їздити по позиціях, я розумію. Але тоді дослухайтеся до того, що вам кажуть командири на місцях. Бо ніхто краще мене не знає мою смугу відповідальності. Ніхто краще мене не розуміє, що той ворог, який його характер дій, як часто він це робить, що він робить. Ніхто краще мене не знає мої сили й засоби. Бо коли дивляться – у тебе за списком 70 людей. А з тих 70 людей ... не так багато воїнів, розумієте?! Але мене ніхто не питає. Є задача, її треба виконувати. І я повинен зробити, як в радянській армії: "Слухаюсь", і пішов бездумно помирати", – пояснив військовий.

Він наголосив, що "так не працює". За словами Халуса, для того, щоби перемогти в війні, треба насамперед берегти свій особовий склад.

"Він у нас уже не те що на вагу золота, це найдорожче, що в нас є. Нового не буде, кращого не буде. Такі, які є – це дорожче золота. А потім уже намагатися виконувати всі задачі. Ми не можемо робити, як ворог – сідайте в човен, пливіть туди. Розумієте, війна – це креатив. Цього не можна навчитися в книжці. Можна вивчити статут, порядок якийсь, облік документів. Але цього не можна навчитися, воно кожен день змінюється", – констатував Ігор Халус.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні