У ЄС засудили «вибори» рф у Криму

0
У ЄС засудили «вибори» рф у Криму
Європейський Союз засудив проведення РФ "місцевих виборів" в тимчасово анексованому Криму та Севастополі, які відбулися 6-8 вересня.

Про це заявив речник зовнішньодипломатичної служби ЄС Петер Стано, пише ТСН.

З його слів, ЄС не визнає "голосування" в Криму та результати. "Вибори" він назвав нікчемними, а також такими, що "не можуть мати юридичних наслідків".

"Керівництво Росії та відповідальні за організацію цих нелегітимних дій будуть притягнені до відповідальності… Через понад 10 років після вторгнення Росії і спробу протиправної анексії Криму ЄС підкреслює свою позицію: Крим – це Україна", – заявив Стано.

Також так звані "місцеві вибори" засудили і в Раді Європи, а також висловили підтримку Україні. Очільник Конгресу органів місцевої та регіональної влади РЄ Марк Кольс назвав такі дії Москви що незаконними.

"Результати цих виборів не можуть визнаватися, як і вибори у самій Росії, які не були ані вільними, ані чесними. Підкреслюю непохитну підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів. Крим – це Україна", – заявив він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні