У Волинській та Рівненській областях спалахнули масштабні пожежі: у чому причина

0
У Волинській та Рівненській областях спалахнули масштабні пожежі: у чому причина
Прикордонні Чернігівщина, Харківщина та Сумщина палають через російські обстріли. Гасіння ускладнює те, що частина лісів заміновані. А от Рівненщина і Волинь горять, зокрема, і через спалювання сухостою. Вогонь там підбирався впритул до населених пунктів.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Пожежі на Волині
На Волині вигоріло десятки гектарів. Наразі рятувальники пожежі локалізували, але над лісом ще дуже димить.

Наймасштабніше займання - це ліс у Луцькому районі. Тут площа поширення вогню - близько 20 гектарів. Аби вогонь не поширився, рятувальники працюють цілодобово. Допомагають навіть місцеві. Роботу рятувальників ускладнює ще й те, що повсюди чагарники і сюди не може проїхати техніка, тож рукави вони простягають на десятки метрів. До найближчого села трохи більше як кілометр.

"По всій площі прорито рови, щоб вогонь не поширювався", - каже начальник відділу Ківерцівського лісового господарства Віктор Мосійчук

Натомість кажуть, щодня фіксують в області загоряння через паління сухостою. І вкотре нагадують місцевим про небезпеку.

Поблизу с. Залізниці знову гориить чагарники та суха трава. Ситуацію ускладнює спекотна погода і вітер який роздмухує вогонь.

Масштабні пожежі на Рівненщині
На Рівненщині гасити пожежу рятувальникам допомагає вся округа. Аби побороти вогонь рятувальники залучають екскаватори і бульдозери. Риють траншеї. Місцеві переживають, бо через спеку і вітер полум'я не здається. Через дим дороги ледве видно, поліція зупиняє рух і супроводжують по кілька автівок в обидва боки.

"Велике задимлення, щоб місцеве населення чи інший цивільний транспорт не потрапив в якусь ДТП і основне не заважав ДСНС-працівникам гасити пожежу крізь дим", - каже керівник відділення поліції №2 Олександр Назаренко.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні