У одній з областей України оголосили примусову евакуацію дітей

0
У одній з областей України оголосили примусову евакуацію дітей
З 29 населених пунктів трьох громад Куп‘янського району на Харківщині мають евакуювати 269 дітей.

Рішення про примусову евакуацію ухвалили 12 вересня на Раді оборони області, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Куп'янська ТГ — 10 населених пунктів, 158 дітей.
Курилівська ТГ — 6 населених пунктів, 41 дитина.
Кіндрашівська ТГ — 13 населених пунктів, 70 дітей.

На 12 вересня вдалося евакуювати 10 родин, зазначив Синєгубов.

"Усі евакуйовані отримають матеріальну допомогу від міжнародних партнерів, зокрема ООН, гуманітарну, психологічну, юридичну підтримку. Всі, хто цього потребують, отримують тимчасове проживання або ж за підтримки Укрзалізниці допомогу в евакуації до інших областей України", — сказано у повідомленні.

На лівому березі річки Оскіл нині залишаються від п'яти до п'яти з половиною тисяч людей, сказав в ранковому етері національного телемарафону голова Куп'янської РДА Андрій Канашевич.

"Після того, як почалася інтенсифікація обстрілів, особливо це стосується Курилівської громади, населені пункти Колісниківка, Кругляківка, Глушківка, Новосиново, то люди поїхали. Останні два тижні ми фіксуємо, що від 30 до 50 людей саме з лівого берега річки Оскіл у нас виїжджають", — зазначив Канашевич.

Евакуацію населення організовують спільно з ХОВА, Координаційним гуманітарним центром та волонтерами, кількість охочих виїхати збільшується, говорить очільник районної держадміністрації.

"Особливо фіксуємо, що люди похилого віку виїжджають. Вони розміщуються у місті Харків або їдуть до своїх родичів. "Прильоти" є найбільшим мотиватором, щоб виїжджати. Поки воно летить десь поруч, люди ще намагаються залишатися на місцях. І поки не всі прийняли рішення щодо виїзду", — каже Канашевич.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні