Росія змінює тактику обстрілів України: чого чекати восени

0
Росія змінює тактику обстрілів України: чого чекати восени
Країна-агресорка Росія з початком повномасштабного вторгнення постійно намагається вдосконалювати тактику обстрілів України. Восени 2024 року повітряні атаки, швидше за все, стануть більш масованими ближче до опалювального сезону, а енергетика буде під прицілом усе частіше.

Прогнозом фахівців поділилося видання BBC Україна.

Так, авіаексперт із Державного музею авіації Валерій Романенко впевнений, що обстріли будуть більш інтенсивним.

"Бо зараз росіяни не використовують повний потенціал ракет. І шукають слабкі місця українського ППО", – пояснив він.

Військовий оглядач Олександр Коваленко іншої думки. Він вважає, що кількість ворожих масованих атак у вересні навряд чи перевершить серпень.

"Вересень за активністю як ракетної компоненти, так і Shahed-131/136 не повинен стати більш інтенсивним, або рівним серпню. Не виключено, що зараз командування російських військ у питаннях ракетних ударів та дронових нальотів більше орієнтуватиметься на опалювальний сезон", – написав Коваленко.

Експерти припускають, що агресор, можливо, застосовуватиме більше ракет із балістичною траєкторією, особливо якщо Іран справді передав росіянам "військову допомогу".

В той же час, журналісти видання вказали, що ворожі удари літа-осені поточного року суттєво відрізняються і від перших ударів лютого 2022-го, і від знакового обстрілу 10 жовтня 2022-го, з якого почалися масовані ракетні нальоти по енергетиці.

"Противник змінив і склад засобів, що використовуються для комбінованих ударів, і характер застосування тих чи інших ракет і дронів, і вибір цілей", - йдеться в повідомленні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні