У рф заявили, що НАТО хоче ввести війська в Україну

0
У рф заявили, що НАТО хоче ввести війська в Україну
Росія заявила, що НАТО нібито планує ввести війська в Україну. Крім того, росіяни переконують, що США "готуються до війни в Азії", створюючи нові блоки безпекию

Про це заявив заступник міністра оборони Росії Олександр Фомін у широкій промові на щорічному форумі Сяншань, пише УНІАН з посиланням на Reuters.

"Росія і Китай підтримують створення справедливого, багатополярного світового порядку, заснованого на рівності та взаємній повазі. Щоб створити умови для примусу Росії до переговорів за формулами Києва, країни НАТО планують ввести війська в Україну. Це небезпечна гра, яка може призвести до прямого конфлікту ядерних держав", - заявив Фомін.

Натомість в НАТО неодноразово заявляли, що не планують надсилати війська в Україну.

Водночас міністр оборони Китаю Дон Цзюнь на форумі заявив, що КНР посилюватиме військові зв’язки зі своїми сусідами, зокрема з країнами, що розвиваються.

"Великі країни повинні взяти на себе провідну роль у захисті глобальної безпеки, відмовитися від принципу нульової суми та утриматися від залякування малих і слабких", - сказав Донг у завуальованій критиці Сполучених Штатів, яких прямо не назвав.

У "багатополярному" світі "ніхто не може дозволити собі бути аутсайдером або спостерігачем", додав він.

"Країни, незалежно від того, великі чи малі, розвинені чи такі, що розвиваються, повинні мати рівні права брати участь у міжнародних справах і висловлювати свої потреби, а також захищати свої законні права та інтереси", - сказав Донг.

Зауваження Донга прозвучали в той момент, коли зв’язок між армією США та Китаю полегшився, незважаючи на зростання напруженості щодо Південно-Китайського моря, Тайваню та стурбованості Вашингтона тісними відносинами Пекіна з Росією на тлі її вторгнення в Україну.

Він сказав, що для вирішення регіональної напруженості країни регіону повинні "шукати сили через єдність і покладатися на себе заради власного миру".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні