16 вересня - Людмилин день: заборони на сьогодні

0
16 вересня - Людмилин день: заборони на сьогодні
16 вересня за новим церковним календарем згадують великомученицю Євфимію Всехвальну.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 16 вересня
- день видався теплий і сухий - буде пізня зима і без морозів;
- листя вже пожовкло, але не опало - до довгої осені;
- грім цього дня - зима буде без снігу.

У народі 16 вересня - свято Юхими, Людмилин день, Юхима Пташина кістка. Прозвали його так тому, що за старих часів існував звичай ловити птахів - курку або качку - і ворожити по їхніх кісточках, якою буде зима: що більше жиру наросло - то сильнішими будуть морози.

Що не можна робити 16 вересня
16 вересня, як і в інший день, Церква виступає проти сварок, лихослів'я, пліток, наклепів, осуду, заздрості, жадібності, помсти, відчаю. Не можна відмовляти тим, хто просить про допомогу.

Народні прикмети дня забороняють лінуватися. Не радять цього дня розпочинати нову справу, переїжджати на нове місце і вирушати в далеку дорогу.

Що можна робити 16 вересня
У молитвах до святої Євфимії просять зцілення від зубного болю, сліпоти і захворювань очей, а також допомоги під час посухи.

Цього дня заведено ходити по гриби і заготовляти капусту на зиму - солити і квасити. За старих часів обов'язково готували щось із птиці. Головним звичаєм цього дня вважається похід у лазню або сауну, або ж можна просто прийняти ванну. Вважається, що у тих, хто не нехтує традиціями, справи підуть на лад - і здоров'я буде, і грошей на все вистачить.

16 вересня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Сергій, Людмила, Олексій, Віктор, Григорій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні