У одній з країн НАТО місцеві жителі проти прийому нових біженців з України

0
У одній з країн НАТО місцеві жителі проти прийому нових біженців з України
Ставлення громадян Чехії до українських біженців залишається стабільним. Понад половина чеського суспільства згодні з тим, аби українці залишалися у їхній країні, однак більшість проти прийому нових людей.

Про це свідчать результати опитування, проведене дослідницькою організацією STEM, пише УНІАН.

Ставлення чехів до прибуття українських біженців
Зазначається, що суспільна підтримка біженців з України у Чехії залишається на такому ж рівні, як у березні 2024 року. Зокрема у червні 2024 року продовження дозволу на перебування біженців підтримало 55% опитаних. Однак відповідь "однозначно проти" у червні дали 16% респондентів, тоді як в березні таких було 22%.

Також відомо, що у червні 2023 року за продовження прийому українських біженців було 56% опитаних чехів, а категорично проти було 17%. Крім того, 73% опитаних вважають, що Чехія має підтримувати полегшене залучення українців на ринок праці. Своєю чергою 61% людей стверджують, що країна повинна стежити за тим, аби до Чехії не прибули нові біженці.

Водночас понад половина респондентів (59%) вважають, що держава має намагатися зменшити кількість українських біженців у Чехії. Відомо, що наразі там живе 370 тисяч громадян України. Проте 54% чехів вважають, що країна мала б надати можливість залишитися в Чехії тим людям з України, які мають таке бажання.

"Я пояснюю це так, що люди інакше сприймають українських біженців. Якщо вони прагнуть до роботи та мовної інтеграції, відкритість чеської громадськості до них велика. Однак частина вважають, що деякі біженці недостатньо намагаються інтегруватися", - наголосив директор STEM Яромір Мазак, коментуючи результати дослідження.

Крім того, 73% людей вважають, що прибуття біженців з України не вплинуло на їхнє життя. Однак 17% стверджують, що їхня особиста ситуація погіршилась з появою українців.

Як чехи ставляться до українців після особистого спілкування
У результатах опитування зазначили, що чехи зустрічаються з українцями переважно на роботі, у школі, в магазинах. Позитивне ставлення до українців мають ті, які спілкуються з ними майже щодня.

Зокрема громадяни Чехії оцінили своє ставлення до українців таким чином:
- "переважно позитивне" - 24%;
- "невизначене, однаковою мірою позитивне і негативне" - 41%;
- "переважно негативне" - 17%;
- практично не мали досвіду контактів з українцями - 18%.

Також 28% респондентів повідомили про безпосередній досвід проблем чи конфліктів за участю українців.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні